Cumartesi, Mart 31, 2007

zeytinyaglı enginar


Kıymetli bir sebzedir enginar...Ayıklaması yeni cıktıgı kıs aylarında daha kolaydır. Hemen her hafta yapmaya calısırım. Bizim İzmir pazarlarında ayıklanmısını da hemen hemen aynı fiyata satarlar.. O yuzden sanslıyız .. Gelelelim tarifine. Bizimkiler yemek yerken pek ellerini kirletmek istemezler. Onun icin ben sadece enginarın canagından , zeytinyaglısını yapıyorum .

Ayıklanısı1. Once 1 limon suyu+ 2 bardak su + 1 yemek kasıgı un derin bir kapta hazır bekletilir
2. Enginarın sapı canaga yakın bir yerden 1-2 cm. kala kesilir. Dıs yaprakları kopararak ayıklandıktan sonra, enginar enlemesine kesilerek yapraklardan tamamiyle kurtulunur.Dıs yuvarlak tarafı keskin bir bıcak yardımıyla duzeltilir. Bu sırada sarı kısımdan cok fazla kesilmemeye dikkat edilir.
3. Canagın ici ise bir cay kasıgı yardımıyla tuylu kısım tamamen temizlenecek sekilde temizlenir ve kararmasını onlemek icin hemen yarım limonla her tarafı ovulur. limonlu ve unlu suya bırakılp digerleride temizlenir.

Malzemeler

5 adet enginar çanagı( butun yada bolunmus)
1 cay bardagı zeytinyag
1 Havuc
taze sogan
dereotu
1 cay bardagı su
1 tatlı kasıgı un ve yarım limon suyu

(isterseniz havuc+patates+bezelyeden olusan garnitur ilave edebilirsiniz, yada sadece ic bakla + 1 kesme seker ilavesi ilede pisirilebilir.)
Pisirme suresi:10-15 dk.

Etiketler: , ,

2 Comments:

At 6/19/2007 11:04 ÖS, Anonymous Adsız said...

merhaba canim , ellerine emegine saglik....bloguna bayildim...banada beklerim....




http://www.gumuskasik.blogcu.com

 
At 6/28/2007 6:10 ÖS, Anonymous Adsız said...

Enginar rengiyle ve sunumuyla nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Bu sıcaklarda bence en güzel ve hafif yiyecekler zeytinyağlılar.

Sevgiyle,
damaktadı

 

Yorum Gönder

<< Home

Sayaç