Pazartesi, Şubat 13, 2006

Damla sakızlı Puding(diabetik)


Malzemeler
1 kilo sut
1 bardak seker(2 talı kasıgı sıvı diabetik tatlandırıcı
4 kasık nisasta
1 yumurta(sarısı ayrılmıs)
1 limon kabugu rendesi
1 yemek kasıgı Cesme sakızı (yada 1 cay kasıgı damla sakızı)
Yapılısı
Yumurtanın beyazı cırpılarak kar haline getirilir. Diger malzemeler( yumurta sarısı haric) karıstırılarak kaynatılır, yumurta sarısı ilave edilip, 1 dk. daha kaynatılır.Puding biraz ılıyınca kar haline getirdigimiz yumurta beyazı pudinge yedirilir. Kaselere paylastırılır. Pudingimiz soguduktan sonra uzerine istege gore recel, pekmez ile yada sade servis yapılır

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Sayaç