Salı, Aralık 13, 2005

Isırgan Otlu Cıplak Pide


Bu gün şifalı bitkiler gunu ilan ettim.Canım ulkemizin canım topraklarında yetisen binbir bitki var da ,pek kıymetini bilmiyoruz gibi gelir bana.. Sarıkamıs'ta gorev yaptıgım yıllardamaydanoza bile hasret kaldıgımdan beridir,sararmıs maydanozları bileatmaya kıyamam...Sonunda atıyorum tabii..Evet bugun ısırgan otlu cıplak pide yapmaya karar verdim. Isırgan otunun da sifalı bitkilerden oldugunu biliriz. Hem cok lezzetlidir, hemde cabukpiser. Ama ayıklaması biraz zaman alıyor... Ne yapalım ,bu da onun kusuru..
Malzemeler

1 bag ısırgan otu
1 ince pırasa
1 kucuk sogan
1 su bardagı un
2 yumurta
tuz
Yapılısı
.Isırgan otunun yapraklarını ayıklayıp,yıkayalım

.Bir suzgeçte suzulmeye bırakalım.
.Pırasa ve soganı ince ince dograyalım,buyukce bir teflon tavada, az yagda 1-2 dakika cevirelim .
.Derin bir kasede ısırgan otu,un, tuz ve yumurtayı tahta bir kasıkla harmanlayalım. Soganları da bu karısımın icine ilave edelim.
.Tavamıza dibini kaplayacak kadar sıvı yag koyalım.Yag ısınınca karısımı tahta kasıgın tersiyle tavanın her tarafına esit miktarda yayalım.Tavanın kapagını da kapatıp 3-4 dk. pişmeye bırakalım. Altı hafif kızarınca omlet gibi ters cevirerek diger tarafında kızarmasını saglayalım. Sıcak ve yogurtla servis yapalım. Afiyet olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Sayaç