Pazar, Şubat 19, 2006

Zeytinli mantar



Evde yapılmıs siyah zeytinlerimiz vardı.Okyar abimiz sagolsun 2 yıldır bu zeytin isine el attı . Saglıklı beslenmek icin zeytini taa Bursa'ya gidip getirmesi ondan, sofra zeytini haline getirmesi esimin annesinden, yemesi de hepimizden ..Fakat biz tuketemeden yeni zeytinler gelince bende gecen seneden kalan biraz yumusamıs zeytinleri cekirdeklerini cıkarıp,zeytin ezmesi haline getiriverdim. Bu arada aksama ne yesek diye dusunurken mantarlı zeytin fikri gerceklesti..
Mantarların saplarını cıkarıp yıkadım.Biraz tereyagında 2-3 dk. kadar kavurdum. Sonra yarı pismis haldeki mantarların icine cay kasıgı yardımı ile zeytinleri doldurdum.Uzerlerine kasar peyniri rendesi serpistirip fırında 15-dk.kadar daha pisirdim. İsterseniz deneyin..Arpa sehriye pilavı ile de yakıstı dogrusu.. Mantar ve zeytin severler begenirler umarım....

Çarşamba, Şubat 15, 2006

Fırında makarna


Bugun fırında makarnayı sucuklu yapmaya karar verdim. Degisiklik olsun istedim. Biz begendik,bakalım siz de begenecekmisiniz?

Malzemeler
. 1 ad yufka
. 2 ad yumurta
. 1/2 paket makarna
. 1,5 bardak sut
. 2 kasık un
. 2 kasık sıvı yag
. 300 gr. beyaz peynir(rendelenmis)
. 1 bardak rende kasar
. maydanoz,karabiber ve sucuk dilimleri

Yapılısı
1-Makarnaları tuzlu suda 5 dk pisirelim.

2- Beyaz peynir,sucukları, maydanoz ve karabiberi ilave edelim.
3-sut , un, ve yumurtaları karıstıralım. 2 kasık kadarını ayıralım.
4-Fırın kabımızın dibini sıvı yagla yaglayalım. Yufkayı yarısı dısarıda kalacak sekilde serelim.Makarnalı karısımı yerlestirelim.En uste kasar peynirlerini serpistirelim.Dısarıda kalan yufkayıda uzerine kapatalım.
5- Ayırdıgımız sutlu yumurtayı surelim. Ben kesme isini pisirmeden once yapmayı tercih edi yorum. Boyle servis yapaması kolay geliyor.
6- 30 dk kadar yufkaların uzeri hafif kızarıncaya kadar fırında 200 derecede pisirelim.

Afiyet olsun

Pazartesi, Şubat 13, 2006

Damla sakızlı Puding(diabetik)


Malzemeler
1 kilo sut
1 bardak seker(2 talı kasıgı sıvı diabetik tatlandırıcı
4 kasık nisasta
1 yumurta(sarısı ayrılmıs)
1 limon kabugu rendesi
1 yemek kasıgı Cesme sakızı (yada 1 cay kasıgı damla sakızı)
Yapılısı
Yumurtanın beyazı cırpılarak kar haline getirilir. Diger malzemeler( yumurta sarısı haric) karıstırılarak kaynatılır, yumurta sarısı ilave edilip, 1 dk. daha kaynatılır.Puding biraz ılıyınca kar haline getirdigimiz yumurta beyazı pudinge yedirilir. Kaselere paylastırılır. Pudingimiz soguduktan sonra uzerine istege gore recel, pekmez ile yada sade servis yapılır

Pazar, Şubat 12, 2006




Sevginizi gostermek icin illede sevgililer gunune gerek yok ki.. Bu gun pazar iste kolay bir sevgili pastası. Bu sevgili ister esiniz,ister cocugunuz yada baska bir sevdiginiz olsun bu pasta ile keyifli pazarlar...Unutmayın hayatı nasıl yasadıgınız size baglı.Isteyin ,harekete gecin..Ustelik bu ceesecake cok hafif ve pratik Oyle saatler harcamanıza gerek yok.



Malzemeler
  1. Pastaaltının yarısı(Bildigimiz hazır satılan pastaban)
  2. 1/2 kilo kese yogurdu
  3. 2 yumurta
  4. 1/2 su bardagı toz seker
  5. 1 paket krema(200gr.)
  6. 1 paket vanilya
  7. kakao

Yapılısı

Krema,tozseker ve vanilyayı 3-5 dk. kadar robotta karıstırın. Bu karısıma once yumurtaları, sonrada yogurdu ilave edin.Pastabanın yarısını fırın tepsisine yerlestirin.Uzerine de bu karısımı kenarlarına tasmıyacak sekilde yerlestirin. 20 dk. kadar (uzeri pembelesmiyecek ) 200 derecede fırınlayın.Soguduktan sonra uzerine kakao eleyin.Bir gun onceden yaparsanız ertesi gun daha guzel oluyor

EV EKMEGİ


EV EKMEGI
Eveeett, bende nihayet uzun zamandır aklımda olan ekmek isine el attım. Once Soke unun koy ekmegini denedim.Bu denememde bloglardaki onerileri dikkate aldım. Sonuclar super oldu. O kadar super olduki resmini cekip sizlerle paylasmaya fırsat kalmadan yenilip bitiverdi.
Resmini gordugunuz ekmek ise Soke un koy ekmegi ile Pınar unun yarıyarıya karısımından yapıldı.Ben ekmeklerimi elektrikli fırınnda elips bir borcamda pisirdim. Onun icin yarım kilo una 3 bardak sıcak su ve tabiki mayayıda ilave ederek hazırladım hamuru..Pisirme suresi ise 45 dk. . Deneyin , sizinde mis kokulu ekmekleriniz olsun...Afiyet olsun..

Sayaç